Saltar apartados

Currículum Vitae

Directora

cnajera@ua.es

Telèfon: 965 90 37 28

Fax: 965 90 35 49

Carmen Nájera Domingo va finalitzar els seus estudis de Química a la Universitat de Saragossa el 1973 i la seua tesi doctoral a la Universitat d'Oviedo el 1979 sota la supervisió de J. Barluenga i M. Yus. Va realitzar estades postdoctorals a l'ETH (Zuric, Suïssa) amb D. Seebach, a la Universitat d'Oxford (Regne Unit) amb J. I. Baldwin, a la Harvard University (EUA) amb I. J. Corey i a la Uppsala University (Suècia) amb J.-E. Bäckvall. Es va promocionar a professora titular el 1985 a la Universitat d'Oviedo i a catedràtica el 1993 a la Universitat d'Alacant. Ha sigut professora visitant a la Universitat d'Arizona a Tucson (EUA), a la Universitat Nacional del Sud a Bahía Blanca (Argentina), a la Universitat Louis Pasteur a Strasbourg (França), a l'Ecole Nationale Supérieure de Chimie de París (França) i a la Universidade Federal do Rio de Janeiro (Brasil). Ha impartit més de 160 conferències en congressos i institucions nacionals i estrangeres.

Ha publicat més de 350 treballs en revistes internacionals, 33 capítols de llibre i 6 patents amb un índex h = 58 i ha dirigit 42 tesis doctorals. Ha participat en més de 30 projectes nacionals competitius i en més de 70 projectes amb empreses. És cofundadora i directora tècnica de l'EBT MEDALCHEMY S.L. de la Universitat d'Alacant dedicada a la recerca i desenvolupament de productes farmacèutics des de 2002.

Pertany al Comitè Científic de diverses revistes internacionals tals com: ChemCatChem, Synthesis, Synlett, European Journal of Organic Chemistry, Tetrahedron, Tetrahedron Letters, Tetrahedron: Asymmetry, Reports in Organic Chemistry i Letters in Organic Chemistry.  

Ha rebut els següents premis: “Premi de Química Orgànica 2006” de la Reial Societat Espanyola de Química, “2006 Rosalind Franklin International Lectureship” de l'English Royal Society, SCF 2010 French-Spanish Prize de la Société Chimique de França, el 2014 Premi Medalla Gascó Oliag al Mèrit Professional del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana i la distinció IUPAC 2015 Distinguished Women in Chemistry or Chemical Engineering. El 2010 va ser nomenada membre corresponent de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals i a l'abril de 2012 acadèmica amb el número 53 de la mateixa institució (www.rac.es). Al març de 2013 va ser nomenada acadèmica de l'European Academy of Sciences and Arts (www.euro-acad.eu).

Les seues contribucions científiques s'han basat en química orgànica sintètica relacionada amb la química de sulfones, reactius d'acoblament peptídic, síntesi d'alfa-aminoàcids, reaccions d'acoblament creuat catalitzades per paladiacicles derivats d'oximes com a precursors de nanopartícules de pal·ladi, catàlisi asimètrica amb complexos metàl·lics i amb organocatalitzadors. En l'última dècada ha centrat la seua recerca en el desenvolupament de catalitzadors homogenis i heterogenis eficients usant baixa càrrega de catalitzador, aigua com a mitjà de reacció, reaccions sense dissolvent, reaccions multicomponent i el disseny de catalitzadors que es puguen recuperar i reciclar.

 

 

Publicacions 2015

CV Carmen Nájera

Departament de Química Orgànica


Universitat d'Alacant
Facultat de Ciències, Fase I
Carretera de Sant Vicent del Raspeig S/N
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3549

Fax: (+34) 96 590 3549

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464