Saltar apartados

Missatge de benvinguda

El Departament de Química Orgànica de la Universitat d'Alacant, que va ser creat l'any 1990, ha desenvolupat de forma continuada tasques de docència i investigació corresponents a l'àrea de coneixement de Química Orgànica. En conjunt, el constitueixen unes 40 persones, de les quals 26 són de plantilla o contractades, que desenvolupen tasques docents en els graus de Química, Biologia, Òptica i Optometria i Enginyeria Química, així com en la Llicenciatura de Química i en el Màster Universitari en Química Mèdica, impartint classes a un total de mes de 3.000 estudiants.

Quant a la investigació, es duen a terme una sèrie de projectes tant de finançament públic com de privat o mixts, que se centren en el camp de la síntesi de molècules amb possible interès biològic o farmacèutic i el desenvolupament de noves metodologies altament selectives basades en l'ocupació de compostos organometàl·lics molt reactius com a intermediaris. Aquesta investigació s'ha fet palesa en una trentena de publicacions en revistes internacionals d'elevat índex d'impacte, així com 4 o 5 tesis doctorals per any. També, es realitzen investigacions aplicades al desenvolupament i l'escalatge de processos industrials.

Des del punt de vista de l'equipament, el Departament de Química Orgànica posseeix un nivell d'aparatatge que l'equipara als millors laboratoris del món en el camp de la Química Orgànica.

Finalment, és hàbit comú d'aquest Departament rebre cada any professorat estranger (aproximadament entre 12 i 15) que imparteixen conferències en el camp de la Química Orgànica al més alt nivell, així com estudiants postdoctorals de diferents països.

 

 

Foto

 

Gabriela Guillena Townley

Directora del Departament de Química Orgànica

 

 

 

Departament de Química Orgànica


Universitat d'Alacant
Facultat de Ciències, Fase I
Carretera de Sant Vicent del Raspeig S/N
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3549

Fax: (+34) 96 590 3549

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464